Hızlı Ama Lezzetli Kızarmış Sebze Çörekleri
Hızlı Ama Lezzetli Kızarmış Sebze Çörekleri
Tavada Kızarmış Sebze Çörekleri, Alttan Çıtır Tavada Kızarmış Sebze Çörekleri, Çıtır Sebzeli Çörek Tarifi, Tavada Kızarmış Bao Çörekleri, Mayasız Gevrek Altı Sebzeli Çörek Nasıl Yapılır, Alttan Çıtır Tavada Kızarmış Sebze Çörekleri, Tavada Kızarmış Lahana ve Erişte Çörekleri, Tofulu Çıtır Sebze Çörekleri, Buğulanmış Sebze Çörekleri,
HAMUR İÇİN
1 3/4 su bardağı çok amaçlı un
2 1/4 çay kaşığı ( 1 paket) aktif kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2/3 su bardağı ılık süt
DOLGU İÇİN
2 çay kaşığı yağ
2 çay kaşığı zencefil, ince dilimlenmiş ve daha fazla kıyılmış
3 diş sarımsak, kıyılmış
7-8 mantar, yumuşayana kadar ıslatılmış ve ince dilimlenmiş
4 su bardağı ince kıyılmış lahana
2 yemek kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı kızartma sosu
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı kıyılmış lahana tutam beyaz biber
Tuz
Susam yağı
Taze soğan, doğranmış
1 havuç, ince doğranmış
AŞAMA 1
Hamuru yapın: Un, maya ve şekeri bir kapta karıştırın, ardından ıslak malzemeleri ekleyin.
Bir hamur kancası kullanarak karışımı yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun.
Hamuru un serpilmiş bir zemine alın ve pürüzsüz bir yüzey görene kadar 4-5 dakika yoğurun.
Hamuru bir kapta 30 dakika ağzı kapalı olarak dinlendirin.
Bir hamur kancası kullanarak karışımı yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun.
Hamuru un serpilmiş bir zemine alın ve pürüzsüz bir yüzey görene kadar 4-5 dakika yoğurun.
Hamuru bir kapta 30 dakika ağzı kapalı olarak dinlendirin.
ADIM 2
İç harcı yapın: Bu sırada bir tavada sıvı yağı kızdırın. Dilimlenmiş zencefil, mantar ve sarımsağı kokusu çıkana kadar soteleyin. Lahana, soya sosu, kızartma sosu ve şekeri ekleyip 2 dakika pişirin ve karışımı bir kaseye alın. Lahanayı biraz yağ ve tuz ile sotelemeye devam edin, ardından kıyılmış taze soğan, kıyılmış zencefil, havuç ve çiseleyen susam yağı ile birlikte lahana karışımına ekleyin.
AŞAMA 3
Çörekleri yapmak için, hamuru unlu bir yüzeye çevirin ve bir kütük haline getirin.
Kütüğü 20-25 parçaya bölün ve her birini bir top haline getirin. 1 top hamur alın ve avucunuzla hafifçe yassılaştırın. Bir oklava ile, ortası daha kalın olan 3 inçlik bir daireye yuvarlayın. Kapatmak için bir yığın yemek kaşığı dosyalama ve kıvrımlı hamur yerleştirin.
Kütüğü 20-25 parçaya bölün ve her birini bir top haline getirin. 1 top hamur alın ve avucunuzla hafifçe yassılaştırın. Bir oklava ile, ortası daha kalın olan 3 inçlik bir daireye yuvarlayın. Kapatmak için bir yığın yemek kaşığı dosyalama ve kıvrımlı hamur yerleştirin.
4. ADIM
Bir tavada bir çiseleyen yağı ısıtın. Çörekleri kapalı tarafları aşağı bakacak şekilde yerleştirin ve altları açık kahverengi olana kadar 30 saniye tavada kızartın. Çöreklerin yaklaşık 1/3'ünü kaplayacak şekilde yavaş yavaş sıcak su ekleyin, tavayı kapatın ve ısıyı orta-düşük seviyeye getirin. Tüm su emilene kadar pişirin.
Hazırlık süresi 1 saat Pişirme süresi 20dk
Servis Yapar veya Yapar: 20-25 küçük çörek
Ana Yemek, Çorba, Deniz Ürünleri, Dünyadan Lezzetler, Et Yemekleri, Garnitür, Geleneksel, Günlük Telaşlar, Hamur İşi, Kahvaltılık, Mutfak Araçları, Pilav, Salata, Turşu, Sos, Tatlı, Temel Tarifler, Zeytinyağlı, Bayramlık Hazırlıklar, Ara Öğünler, Aperatifler, Çay Saati, Ekmekler, Ekmekler,
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar