Bisküvi Tadında Kurabiye, Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?, Kesinlikle Bayatlamayan Bisküvi Tadında Hanımeller Kurabiye Bisküvi Kurabiye
Ev Yapımı Bisküvi Nasıl Yapılır?
Bisküviler, Kurabiyeler, Bisküvi Tarifi, Kurabiye Tarifleri, Dünyanın Her Yerinden Kurabiye Tarifi, Bisküvi Tadında Kurabiye, KURABİYE, ŞEKER, BARLAR VE KEKLER, KEK, TURTALAR, ÇÖREK, KEK, ÇÖREKLER, RAHAT KIŞ / TATİL İKRAMLARI, PASKALYA / BAHAR, SONBAHAR TARİFLERİ, YAZ TARİFLERİ,
İçindekiler
2 su bardağı çok amaçlı un (250 gr)
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı çok soğuk (85g), tuzsuz Avrupa tereyağı idealdir, ancak gerekli değildir
¾ su bardağı tam yağlı süt¹ (177ml) ayran veya %2 süt de işe yarar
Talimatlar
- En iyi sonucu elde etmek için, bu tarife başlamadan önce tereyağınızı dondurucuda 10-20 dakika soğutun. Hafif, lapa lapa, tereyağlı bisküviler için tereyağının çok soğuk olması idealdir .
- Fırını 425F'ye önceden ısıtın ve yapışmaz parşömen kağıdıyla bir çerez kağıdını hizalayın. Kenara koyun.
- Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu geniş bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. Kenara koyun.
- Tereyağınızı buzdolabından çıkarın ve ya bir pasta kesici kullanarak un karışımınıza kesin veya (tercihen) bir kutu rende kullanarak tereyağını küçük parçalara ayırın ve ardından un karışımına ekleyin ve karıştırın.
- Tereyağını kesin veya rendelenmiş tereyağını, karışım kaba kırıntılara benzeyene kadar birleştirin.
- Sütü ekleyin, bir tahta kaşık veya spatula kullanarak birleşene kadar karıştırın (hamuru fazla çalıştırmayın).
- Bisküvi hamurunuzu iyice unlanmış bir yüzeye aktarın ve ellerinizi kullanarak hamuru nazikçe yoğurun. Hamur çok yapışkansa, idare edilebilir hale gelene kadar un ekleyin.
- Hamur yapışkan hale geldiğinde, ikiye katlayın ve ellerinizi kullanarak katmanları hafifçe düzleştirin. Hamuru 90 derece döndürün ve tekrar ikiye katlayın, bu adımı 5-6 kez tekrarlayın, ancak hamuru fazla çalıştırmamaya dikkat edin.
- Hamuru 1 "kalınlığa kadar düzleştirmek için ellerinizi kullanın ( oklava kullanmayın) ve 2 ¾" yuvarlak bisküvi kesiciyi unla hafifçe tozlayın .
- Yakın kesimler yaparak bisküvi kesiciyi doğrudan hamurun içine bastırın ve bisküviyi hazırladığınız fırın tepsisine bırakın.
- Mümkün olduğu kadar çok bisküvi elde edene kadar tekrarlayın ve fırın tepsisine ½ inçten daha az aralıklarla yerleştirin.
- Hamurdan mümkün olduğunca çok bisküvi çıkardıktan sonra, en az 6 bisküvi elde edene kadar bir veya iki bisküvi daha çıkarmak için hamuru yavaşça yeniden çalıştırın.
- 425F'de 12 dakika veya üst kısımlar hafif altın rengi kahverengiye dönene kadar pişirin.
- İstenirse, fırından çıkarıldıktan hemen sonra eritilmiş tuzlu tereyağı ile fırçalayın. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın.
Beslenme
Porsiyon: 1 bisküvi | Kaloriler: 280 kcal | Karbonhidratlar: 36 g | Protein: 5 gr | Yağ: 13 gr | Doymuş Yağ: 8 g | Kolesterol: 33 mg | Sodyum: 405 mg | Potasyum: 287 mg | Lif: 1 gr | Şeker: 4 gr | A Vitamini: 399 IU | Kalsiyum:131 mg | Demir: 2 mg
Bisküvi Tadında Kurabiye, Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?, Kesinlikle Bayatlamayan Bisküvi Tadında Hanımeller Kurabiye, Bisküvi Kurabiye ile ilgili Görseller, Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi, Bisküviler, Kurabiyeler, Lezzetli Bisküvi Ve Kurabiye Tarifleri, Çikolatalı Bisküvi Kurabiye, Bisküvi Tarifi, Kurabiye Tarifleri
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Çok Güzel Gözüküyor
SilTeşekkür Ederim Ablacığım
Sil