Soğuk Sandviç Tarifleri, Leziz, Farklı ve Kolay, Soğuk Sandviç Tarifleri, Sandviç Yapımı ve Çeşitleri, Sandviç Tarifleri, Doymak Ne Kelime, Pirzolalı
Sandviç Çeşitleri Ve Tarifleri
1. Klasik Sandviç: 2 dilim beyaz ekmek arasında 2 dilim çedar, monterey jack veya İsviçre peyniri; bir kez çevirerek, altın rengi olana kadar pişirin.
2. Pastırma ve Domates: Klasik Izgara Peynir (No. 1) yapın, peynirlerin arasına 3 dilim gevrek domuz pastırması ve 1 dilim domates ekleyin.
3. Üçlü Peynir: 1'er dilim çedar peyniri, muenster ve İsviçre peyniri kullanarak Klasik Izgara Peynir ile yapın
4. Baharatlı Nacho Sandviç: 1 dilim monterey jack veya Amerikan peyniri ile 2 dilim beyaz ekmek, biraz jalapeño dilimleri turşusu ve 1 dilim çedar. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
5. Gevrek Nacho: Jalapeno ile 1 yemek kaşığı ezilmiş mısır cipsi ekleyerek Baharatlı Nacho Izgara Peyniri (No. 4) yapın.
6. Keçi Peyniri–Peppadew: 1/2 kap krem peynir ile 1/4 kap keçi peyniri ve 8 adet doğranmış biberi karıştırın. 2 dilim tahıllı ekmek arasındaki karışımın dörtte birini sandviç; bir kez çevirerek, altın rengi olana kadar pişirin. (Daha fazla sandviç için kalan peynir karışımını kullanın.)
7. Izgara Peynir Parmakları: Klasik Izgara Peynir (No. 1) yapın.
Kabukları kesin ve sandviçi şeritler halinde kesin.
Kabukları kesin ve sandviçi şeritler halinde kesin.
8. Lokanta Sandviç: 2 dilim beyaz ekmek arasında 2 dilim Amerikan peyniri. Sandviçin dışına mayonez sürün ve bir kez çevirerek altın rengi olana kadar pişirin. Ketçap ile servis yapın.
9. Baharatlı Lokanta Karışımı: 1/4 çay kaşığı Sriracha ile 1 yemek kaşığı mayonez. Mayonezi baharatlı mayonez karışımıyla değiştirerek Lokanta Izgara Peyniri (No. 8) yapın.
10. Cheddar ve Turşu: Lokanta Izgara Peyniri (No. 8) yapın, Amerikan peynirini eski beyaz kaşar ile değiştirin ve peynirlerin arasına dilimlenmiş turşular ekleyin.
11. Havarti ve Tavuk Salatası: Sandviç 2 dilim patates ekmeği ile 1 dilim havarti, 2 ila 3 yemek kaşığı tavuk salatası ve bir dilim havarti. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
12. Sarımsaklı Jambon ve Peynir: Etikette belirtildiği gibi 2 kalın dilim dondurulmuş sarımsaklı ekmek hazırlayın. Her biri 2 dilim monterey jack ve jambonlu sandviç. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
13. Pesto: 1 dilim beyaz ekmeğin üzerine pesto sürün. Her biri 1 dilim provolon ve mozzarella ile üstte. Üzerine başka bir dilim ekmek koyun ve bir kez çevirerek altın rengi olana kadar pişirin.
14. Avokado: 1/4 dilimlenmiş avokadoyu limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile tatlandırın. Sandviç 2 dilim beyaz ekmek, 2 dilim karabiber ve avokado. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
15. Patates Cipsi: 1 dilim kepekli ekmeğin üzerine sarı hardal sürün; 2 dilim Amerikan peyniri ve 8 patates cipsi ile süsleyin. Üzerine başka bir dilim ekmek koyun ve bir kez çevirerek altın rengi olana kadar pişirin.
16. İsviçre-Mantar: Bin Ada sosu ile 2 dilim çavdar ekmeği sürün. 1 dilim İsviçre peyniri, biraz sotelenmiş mantar ve soğan ve bir dilim İsviçre peyniri ile sandviç. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
17. Simit Yayılması:mayonezli ve baharatlı hardallı bölünmüş bir simit. 1 dilim muenster, 2 dilim salam ve bir dilim muenster ile sandviç. Bir kez çevirerek, altın rengi olana kadar pişirin, düzleştirmek için bastırın.
18. Cajun Sandviç: 2 dilim beyaz ekmek ve 2 dilim provolon.
Bir tutam Cajun baharatıyla tereyağında pişirin.
Bir tutam Cajun baharatıyla tereyağında pişirin.
19. Muffuletta: Cajun Izgara Peyniri (No. 18) yapın, peynirlerin arasına 1 yemek kaşığı şarküteri salatası ekleyin.
20. Kavrulmuş Domates:1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 4 adet yarıya erik domates ve tatmak için kekik, tuz ve karabiber atın. 350 derece F'de kızartma, 1 saat; püre. 2 dilim ekşi mayalı ekmek ile dörtte biri domates karışımı ve 2 dilim kaşar ile sandviç yapın. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin. (Daha fazla sandviç için kalan domates karışımını kullanın.)
21. Mavi Peynir ve Soğan: Sandviç 2 dilim mermer çavdar ekmeği, her biri 1 dilim muenster ve yumuşak mavi peynir, biraz karamelize soğan ve bir dilim müenster. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
22. İtalyanca: Sandviç 2 dilim ekşi mayalı ekmek, 1 dilim provolon, 1 dilim mortadella, biraz doğranmış sebze turşusu ve bir dilim provolon. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
23. Fontina ve Adaçayı: 4 adaçayı yaprağını bir tavada tereyağı ve zeytinyağında çıtır çıtır olana kadar kızartın. Sandviç 2 dilim kıtır ekmek, 2 dilim fontina ve kızarmış adaçayı. Aynı tavada pişirin.
24. Akdeniz:2 dilim tam tahıllı ekmeğin üzerine baba ghanoush sürün. 1 dilim monterey jack, birkaç ince dilim ızgara kabak, 2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir ve bir dilim monterey jack ile sandviç. Zeytinyağında pişirin.
25. Gruyere ve Lahana turşusu: 1 dilim çıtır ekmeğin üzerine dijon hardalı sürün. 2 dilim gravyer peyniri, 1 yemek kaşığı lahana turşusu ve bir dilim ekmek daha koyun. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
26. Rosto ve Brie: 2 dilim ekşi mayalı ekmeği dijon hardalı ve brie ile yayın (kabuğu çıkarın). Biraz karamelize soğan ve 1 dilim biftekli sandviç. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
27. İçten Dışa Topuz:Sandviç 1 adet biber krikosu ve İsviçre peyniri, içten dışa çekirdeksiz bir hamburger ekmeği üzerinde dilimleyin. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
28. Patty Melt: İnce bir hamburger köftesini orta derecede pişecek şekilde pişirin. 1 dilim çedar, hamburger köftesi ve 1 dilim Amerikan peyniri ile içi dışı çekirdeksiz hamburger ekmeği sandviçi yapın. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
29. Sosisli Sandviç: Bir sosisliyi boyuna ikiye bölün; bir tavada kahverengi. Ketçap ve hardallı bir sosisli çörek sürün, ardından sosisli sandviç ve 1 dilim Amerikan peyniri ile sandviç yapın. Bir kez çevirerek, altın rengi olana kadar pişirin, düzleştirmek için bastırın.
30. Etli Makarna:2 dilim patates ekmeğinin üzerine 3 yemek kaşığı ılık makarna ve peynir sürün. Acı sos ile gezdirin ve ¼ fincan sıcak domuz eti ile sandviç yapın. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
31. İspanyol Zeytinli Sandviç: 2 dilim beyaz ekmek arasında 1/4 su bardağı rendelenmiş manchego peyniri ve 1 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
32. İncir ve Zeytin: Sandviç yapmadan önce ekmeği incir reçeli ile yayarak İspanyol Zeytin Izgara Peyniri (No. 31) yapın.
33. Bacon-Waffle-Cheddar Sandwich: 1 dilim çedar, 2 dilim gevrek domuz pastırması ve bir dilim çedar ile 2 çözülmüş tost makinesi waffle. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin. Akçaağaç şurubu ile servis yapın.
34. Delikteki Yumurta: 1 dilim beyaz ekmeğin ortasından 2 inç yuvarlak kesin;
Ekmeği tereyağlı sıcak bir tavaya koyun ve deliğe bir yumurta kırın. Beyazlar katılaşana kadar pişirin, ardından çevirin ve 1 dilim kaşar peyniri ile süsleyin. Bu arada, tavaya bir dilim ekmek daha ekleyin ve 1 dilim kaşar peyniri ve 3 dilim gevrek domuz pastırması ekleyin. İki yarıyı sandviçleyin ve altın rengi olana kadar pişirin.
Ekmeği tereyağlı sıcak bir tavaya koyun ve deliğe bir yumurta kırın. Beyazlar katılaşana kadar pişirin, ardından çevirin ve 1 dilim kaşar peyniri ile süsleyin. Bu arada, tavaya bir dilim ekmek daha ekleyin ve 1 dilim kaşar peyniri ve 3 dilim gevrek domuz pastırması ekleyin. İki yarıyı sandviçleyin ve altın rengi olana kadar pişirin.
35. Armut-Camembert: 2 dilim kepekli ekmek üzerine kamembert sürün (kabuğu çıkarın). İnce armut dilimleri ile sandviç. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
36. Jambon – Elma Yağı:Elmalı tereyağlı 1 dilim beyaz ekmek ve dijon hardallı bir dilim ekmek sürün. 1 dilim İsviçre peyniri, 1 dilim jambon ve bir dilim İsviçre peyniri ile sandviç. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
37. Hawai: 2 dilim Hawaii tatlı ekmeği veya ananaslı challah ekmeği sürün. Her biri 2 dilim monterey jack ve jambonlu sandviç. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
38. Taleggio ve Brokoli Rabe: Sandviç 2 dilim kıtır ekmek ile 2 dilim taleggio ve biraz sote brokoli rabe. Tereyağı ve zeytinyağı karışımında pişirin.
39. Ricotta-Sarımsak:1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri, 1/2 su bardağı ricotta, 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan, 1 küçük rendelenmiş sarımsak karanfil ve tadına göre tuzu karıştırın. Sandviç 2 dilim ekşi mayalı ekmek ile ricotta karışımının dörtte biri ve bir kez çevirerek altın rengi olana kadar pişirin. (Kalan ricotta karışımını daha fazla sandviç için kullanın.)
40. Kızarmış Mozzarella 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı sütü sığ bir tabakta çırpın. Başka bir tabakta 1/4 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesanı karıştırın. Sandviç 2 dilim beyaz ekmek, 2 dilim taze mozzarella peyniri. Un karışımında tarayın, ardından dövülmüş yumurtaya daldırın. Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
41. Yüzü Açık Kesikler: Bir çerez kesici kullanarak dilimlenmiş beyaz ekmekten şekiller kesin. Dilimlenmiş kaşardan eşleşen şekilleri kesin. Ekmeği hafifçe kızarana kadar kızartın, sonra çevirin, her birinin üzerine bir parça peynir koyun ve peynir eriyene kadar pişirin.
42. Yüzü Açık Caprese: Bölünmüş ciabatta rulosunu hafifçe kızarana kadar pişirin. Zeytinyağı gezdirin ve her bir yarının üzerine 2 dilim domates ve 2 dilim taze mozzarella koyun. Peynir eriyene kadar kavurun. Kıyılmış fesleğen ile üst.
43. Pizza Sürme: 2 dilim marinara soslu İtalyan ekmeği ve 1 dilim provolonlu sandviç, 2 dilim pepperoni ve 1 dilim mozzarella peyniri. Tereyağı ve zeytinyağı karışımında pişirin.
44. Yüzü Açık Fransız Soğanı: Baget dilimlerini kızarana kadar kızartın. Karamelize soğan ve rendelenmiş gravyer ile süsleyin; peynir eriyene kadar kavurun. Frenk soğanı ile üst.
45. Yüzü Açık Pastırma: 1 dilim balkabağı ekmeğinin üzerine Rus sosunu yayın.
Birkaç dilim pastırma ve 1 dilim İsviçre peyniri ile doldurun.
Peynir eriyene kadar kavurun.
Birkaç dilim pastırma ve 1 dilim İsviçre peyniri ile doldurun.
Peynir eriyene kadar kavurun.
46. Barbekü Roast Beef: 1 dilim beyaz ekmek üzerine 1 yemek kaşığı barbekü sosu sürün. Her biri 2 dilim kaşar peyniri ve rosto dana eti, ardından başka bir dilim ekmekle doldurun. Sandviçin dışına eritilmiş tereyağı sürün ve altın rengi olana kadar çevirerek ızgarada pişirin.
47. Gerçekten Izgara Peynir: Zeytinyağı ve doğranmış kekik ile 1 kalın dilim haloumi peynirini atın. 1 kalın dilim çıtır ekmeği sarımsakla ovun ve zeytinyağı ile fırçalayın. Peyniri ve ekmeği ayrı ayrı ızgarada çevirerek işaretlenene kadar pişirin. Ekmeği yarıya domatesle ovun ve peynirle doldurun; tuz ve limon suyu serpin.
48. Brie ve Marmelat: 2 dilim tarçınlı-kuru üzümlü ekmeği portakal marmelatı ile yayın. 2 dilim brie ile sandviç (kabuğu çıkarın) ve altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
49. Kremalı Ayva: 2 dilim börek üzerine ayva reçeli sürün;
Saint André gibi 2 dilim üçlü krem peynirli sandviç veya brie (kabuğu çıkarın).
Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
Saint André gibi 2 dilim üçlü krem peynirli sandviç veya brie (kabuğu çıkarın).
Altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
50. Nutella ve Muz: 1 dilim challah ekmeği veya ricottalı çörek;
Nutella ile bir tane daha yayın.
Dilimlenmiş muzlu sandviç ve altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
Nutella ile bir tane daha yayın.
Dilimlenmiş muzlu sandviç ve altın rengi olana kadar bir kez çevirerek pişirin.
Lezzet Yolculuğunun Sonuna Geldik :) 👩🍳 Afiyet Olsun
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar