MALZEME LİSTESİ: 4 yufka 100 gr beyaz peynir 100 gr sürülebilir peynir 100 gr dil peyniri 1 tutam maydanoz 1 yumurta KIZARTMAK İÇİN: sıvı ya...
MALZEME LİSTESİ:
4 yufka
100 gr beyaz peynir
100 gr sürülebilir peynir
100 gr dil peyniri
1 tutam maydanoz
1 yumurta
KIZARTMAK İÇİN:
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
4 yufkayı tezgaha üstüste seriyoruz. 8 parçaya kesiyoruz, toplam 32 tane üçgen parça elde ediyoruz. Karıştırma kabına beyaz peyniri, sürülebilir peyniri koyuyoruz. Dil peynirini içine rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz, ilave ediyoruz. Yumurtanın sarısını da koyup yoğuruyoruz. Yufkaların geniş kenarına iç harcı paylaştırıyoruz. Yumurta akına yufkanın ucunu batırıyoruz ve sarıyoruz. İsteğe göre kızmış sıvıyağda kızartıyoruz, ya da önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirerek servis ediyoruz.
Yorumlar