Getir Yemek, Online Sipariş, Yemek Sepeti, Serpme Kahvaltı, Lezzetlerimiz, Sosyete Cafe, Mutfak Sırları, Etiketler
Domates Salatası Ve Kırmızı Körili Kızarmış Tacos
İçindekiler
~8 yumuşak taco kabuğu veya isterseniz sert
1 lb yağsız et (veya kıyma)
1 küçük kavanoz "Thai Kitchen" marka kırmızı köri ezmesi ( 112g , 4oz ), diğer markaları kullanıyorsanız muhtemelen yaklaşık 3-4 yemek kaşığına ihtiyacınız olacaktır.
½ su bardağı hindistan cevizi sütü
Balık sosu, tatmak
1 tatlı kaşığı şeker
⅓ su bardağı doğranmış kestane
HİNDİSTAN CEVİZİ "KREMA"
⅓ fincan hindistan cevizi sütü
1 ½ çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı su
~ 1 tatlı kaşığı limon suyu
Bir tutam tuz
TAY LAHANA SALATASI
2 - 3 Tay biberi veya tadı
1 tatlı kaşığı şeker (varsa hurma şekeri kullanın)
2 yemek kaşığı balık sosu
2 yemek kaşığı limon suyu
2 domates, doğranmış
2 yemek kaşığı ince dilimlenmiş arpacık
~ 3 su bardağı doğranmış kırmızı lahana
1 yeşil soğan, doğranmış
Birkaç dal kişniş, doğranmış, ayrıca garnitür için ekstra
Talimatlar
DOLGU İÇİN:
Hindistan cevizi sütünü bir wok tavaya ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kırmızı köri ezmesini ekleyin ve hindistancevizi sütü ile karıştırmak için karıştırın, ardından çok kalınlaşana kadar pişirmeye ve karıştırmaya devam edin ve hindistancevizi yağı macundan ayrılmaya başlayacaktır.
Öğütülmüş domuz eti ekleyin ve köri ezmesiyle karıştırmak için fırlatın, ısıyı orta yüksekliğe getirin. Tamamen pişene kadar karıştırmaya devam edin.
Şeker ve su kestanelerini ekleyin ve karıştırın. Daha sonra tadına bakın ve gerektiği kadar balık sosu ekleyin.
HİNDİSTAN CEVİZİ "KREMA" İÇİN
Hindistan cevizi sütünü küçük bir tencereye koyun.
Mısır nişastasını suda eritin. Daha sonra çözünmüş mısır nişastasının yaklaşık yarısını hindistan cevizi sütüne ekleyin. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynattıktan sonra, daha fazla koyulaştırılması gerekip gerekmediğine bakın (soğuyunca biraz daha kalınlaşacaktır). Eğer öyleyse, mısır nişastası bulamacından daha fazlasını ekleyin. Hala kolayca dökülebilir ama yeterince kalın olmasını istiyorsunuz, böylece taco üzerinde gezdirdikten sonra her yere akmayacak. Çok fazla mısır nişastası eklediyseniz, inceltmek için daha fazla hindistan cevizi sütü ekleyin.
Tuz ve limon suyu ekleyin, ardından tadın ve gerektiği gibi ayarlayın. Biraz ekşi olmasını istersiniz (ekşi krema veya yoğurt seviyesinden daha fazla değil).
TAY SALATASI İÇİN:
Pansuman yapmak için, bir harç poundunda biberler ince olana kadar (veya ince kıyılmış olabilirsiniz).
Biber kabuklarını daha da parçalamak için şekeri ekleyin ve havaneli ile döndürün.
Balık sosu, limon suyu ekleyin ve şekeri eritmek için karıştırın.
Arpacık soğanı ve domatesleri ekleyin ve biraz domates suyunun sosla karışmasını sağlamak için karıştırın. Bunu servise yakın olana kadar bir kenara koyun, çok önceden lahana ile birlikte atmayın.
Kullanıma hazır olduğunda, sosu lahananın üzerine dökün ve tadına doğranmış yeşil soğan ve kişniş ekleyin. Tatlandırın ve baharatları gerektiği gibi ayarlayın.
Tay Baharatlı Tavuk Tacos, Epik Tay Kırmızı Körili Tacos, Gevrek Kızarmış Balık Tacos Tarifi, Tay Baharatlı Tavuk Tacos, Tay Tarzı Hindistan Cevizi Körili Tavuk Tacos Tarif, Kırmızı Tavuk Körili Tacos, Salata ve Fıstık Sos, Eksiksiz Bitki Bazlı Yemek Kitabı
Yorumlar