Sebze Çorbası Tarifi, Sağlıklı Ev Yapımı Karışım Yap, Kişiselleştirilebilir Sebze Çorbası Tarifi, Cidden İyi Sebze Çorbası, Tam Dolu Sebze Çorbası,
Karışık Sebze Çorbası
Sağlıklı Karnabahar Fasulye Çorbası, Kolay Sağlıklı Sebze Çorbası, Basitçe Lezzetli, Brokoli ve Karnabahar ile Doyurucu Sebze Çorbası, Sebze Çorbası, Sebze Tarifleri, Basit Bir Damak, Gülümsemeler İçin Pişirir, Bol Sebzeli Sebze Çorbası Tarifi, Aşk ve Limon, Doyurucu Fasulye ve Sebze Çorbası, Kendi Çorbanızı Yapınİçindekiler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, doğranmış
2 havuç, doğranmış
1 sap kereviz, doğranmış
1 baş brokoli veya karnabahar, doğranmış
1 patates veya tatlı patates , soyulmuş ve doğranmış
1 pırasa , doğranmış, isteğe bağlı
1 defne yaprağı
1 dal kekik
Koşer tuzu , tadı
1 su bardağı yeşil fasulye , mısır, doğranmış domates veya diğer sebzeler
3 ila 4 bardak yapraklı yeşillik , lahana, karalahana, ıspanak, su teresi veya brokoli gibi doğranmış
Tatmak için taze çekilmiş karabiber
Bunu Yapmak İçin Adımlar
Bir çorba tenceresinde zeytinyağını ısıtın.
Zeytinyağını çorba tenceresinde ısıtın
Soğan, havuç ve kerevizi ekleyip 5 dakika pişirin.
Brokoli veya karnabahar, patates, pırasa (kullanılıyorsa), defne yaprağı ve kekik ekleyin.
Tenceredeki sebzelere karnabahar, patates, pırasa, defne yaprağı ve kekik ekleyin.
Sebzeleri kaplayacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin.
Çorbayı kaynatın, ardından örtün ve ısıyı azaltın.
Çorbayı yaklaşık 20 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı yaklaşık 20 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbanın yaklaşık yarısını büyük bir ölçüm kabına veya başka bir tencereye alın ve daldırmalı bir blender kullanarak püre haline getirin veya bir blender veya mutfak robotuna koyun ve püre haline getirin.
Püre haline getirilmiş çorbayı tencereye geri koyun.
Seçtiğiniz kalan sebzeleri ve yapraklı yeşillikleri ekleyin.
Yeşiller yumuşayana kadar pişirin.
Seçtiğiniz kalan sebzeleri ve yapraklı yeşillikleri ekleyin.
Yeşiller yumuşayana kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
İpuçları
Bu bir sebze çorbası olduğu ve et içermediği için bu tarifin o kadar uzun süre pişirilmesine gerek yok. 20 dakika ya da sebzeleri al dente olacak şekilde yumuşatmaya yetecek kadar pişirin .
Tarif, pürüzsüz, kalın bir taban oluşturmak için çorbanın sadece yarısının püre haline getirilmesini gerektirir; Çorba tenceresinin tamamı püre haline getirilirse, bebek mamasına benzer.
Tarif Varyasyonları
Sebze bulyon küpleri (kurutulmuş sebzelerden ve bitkilerden yapılır) vejetaryenler için güzel bir lezzet katkısı sağlar ve sağlıklı gıda pazarlarında katkısız olarak bulunabilir. Bulyon küplerini kullanırken baharatlarınızı - özellikle tuzu - buna göre ayarladığınızdan emin olun.
Et yiyenler, bu tarifteki suyun bir kısmını veya tamamını tavuk veya et suyu ile değiştirebilir.
Kekik yoksa, onun yerine biberiye veya mercanköşk koyun.
Nasıl Saklanır
Karışık sebze çorbası (tamamen soğumuş) kapalı bir kapta buzdolabında üç ila dört gün saklanabilir.
Bu çorba, fermuarlı dondurucu torbalara veya hava geçirmez kaplara yerleştirildiğinde dört ila altı ay arasında dondurulabilir.
Sebze Çorbası Tarifi, Sağlıklı Ev Yapımı Karışım Yap, Kişiselleştirilebilir Sebze Çorbası Tarifi, Cidden İyi Sebze Çorbası, Tam Dolu Sebze Çorbası, Tatlı Bezelye ve Safran, Hazır Pot Sebze Çorbası, Karışık Sebze Çorbası, Domates, Karnabahar & Havuç, Kremalı Karnabahar Çorbası,
Yorumlar