Etli Biber Dolması
Etli Biber Dolması Tarifi
Yapımı pratiktir, lezzeti tartışılmaz güzeldir.
Nefis bir akşam yemeği ziyafeti için seçilebilecek güzel tercihlerden biridir.
Etli Biber Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Biberlerin üst kısımlarını bıçakla keselim.
Çekirdeklerinden kurtarıp yıkayalım.
İç kısımlarını parmağımızla çok az tuzladıktan sonra diğer işlemlere geçelim.
Kıymayı derin bir kapta ince doğranmış soğan ve yıkanmış pirinç ile biraz karıştırıp, salça, tuz ve baharatlarını ekleyelim.
Biraz daha karıştırıp biberlerin içerisine yetecek kadar koyalım.
Üzerini domates dilimleri ile kapatalım.
Biberleri tencereye dizip, üzerine 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı salça sulandırıp kaşık kaşık biber dolmalarının üzerine dökelim.
Daha sonra tencerenin yarısı kadar sıcak su ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim. Orta ateşte kapağı kapalı şekilde 30-35 dakika pişirelim.
Biberleri çatalla yoklayıp kolaylıkla deliniyorsa eğer pişmiş demektir.
Yanında yoğurt tavsiyem olsun. Afiyet olsun.
ETLİ BİBER DOLMASI MALZEMELERİ
16-18 adet orta boy dolmalık biber
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Tuz, kuru nane, karabiber
Ana Yemek Çorba Deniz Ürünleri Dünyadan Lezzetler Et Yemekleri Garnitür Geleneksel Günlük Telaşlar Hamur İşi Kahvaltılık Mutfak Araçları Pilav Salata / Turşu Sos Tatlı Temel Tarifler Zeytinyağlı
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar