Fırında Kuzu Gerdan
Fırında Kuzu Gerdan
MALZEME LİSTESİ:
1 Kg Kuzu Gerdan
2 Havuç
3 Patates
1 Kase Arpacık Soğan
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Zeytinyağı
Tuz
Su
HAZIRLANIŞI:
Kuzu gerdanları yayvan bir tavaya koyup alt üst kızartıyoruz.
Diğer ocakta yayvan bir ten cereye biraz zeytinyağı döküyoruz.
Yağ ısınınca arpacık soğanları bütün halinde koyup kavuruyoruz.
Salçalarını ve defne yaprağını ve tane karabiberi ekliyoruz.
Biraz karıştırdıktan sonra sıcak su döküyoruz.
Gerdanlarımız iyice kızardıktan sonra salçalı soğanlı sosumuza katıp kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Havuç ve patatesleri soyuyoruz. Havuç dilimi şeklinde doğruyoruz. Kuzu gerdanlarımız ortalama 1 saat piştikten sonra havuç ve patatesini ekliyoruz. Tuzunu katıp karıştırıyoruz. Eti sebzelerle birlikte kısık ateşte pişiriyoruz. Et ve sebzeler yüzde seksen piştiği zaman fırın kabına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yüzde yüz pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun..
Ana Yemek Çorba Deniz Ürünleri Dünyadan Lezzetler Et Yemekleri Garnitür Geleneksel Günlük Telaşlar Hamur İşi Kahvaltılık Mutfak Araçları Pilav Salata / Turşu Sos Tatlı Temel Tarifler Zeytinyağlı
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar