Çikolatalı Pasta Tarifi Yedikçe Yedirten Pasta :) İki Katlı Doğumgünü Pasta Tarifi, Evde Kutlama Pastaları, Bol Çikolatalı İki Katlı Yaş Pas...
Çikolatalı Pasta Tarifi Yedikçe Yedirten Pasta :)
İki Katlı Doğumgünü Pasta Tarifi, Evde Kutlama Pastaları, Bol Çikolatalı İki Katlı Yaş Pasta, Rulo Katlı Çikolatalı Pasta Tarifi,
Lezzet Yolcuğuna Hazırlıklar Başlasın :)
Lezzet Yolcuğuna Hazırlıklar Başlasın :)
Tarifi İçin Malzemeler
10 yumurta
3 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 tutam tuz
1 çay bardagı sıcak su
Kreması için;
4 adet 70 gramlık kare çikolata
2 adet sıvı krema
4 yemek kasıgı dolusu fındık kreması
Fıstıklı draje
Kakaolu Krema;
1 paket hazır kakaolu pasta kreması
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri İçin;
Çilek
Eritilmiş çikolata
Antep fıstıgı
Kinder çikolata
Fıstıklı draje
Hazırlanış - Tarifi Ve Yapılışı
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın.
Şekerin yarısını yumurta beyazlarına diğer yarısını sarılarına ekleyin.
Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyerek köpürterek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurta sarılarını da rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın, üzerine sıcak suyu da ekleyip kıvam almasını sağlayın.
Üzerine yumurta beyazlarını üç seferde yavaşça alttan üste karıştırarak söndürmeden ekleyin. (benim gibi biri büyük birı hafif daha küçük iki kalıpta yapacaksanız, yada farklı kalıplar kullanabilirsiniz 4 farklı büyüklükte olabilir)
Kalıplara yağlı kağıda yerleştirin. (kalıbın kenarlarına yağ sürmeyin)
Harcı iki eşit parçaya bölün kalıplara dökün, havası çıkması için tezgaha vurun.
Pişen kekleri soğuması için tellerin üzerine ters çevirin, soğuyunca bıçak yardımıyla çıkartın ve ortadan ikiye bölün.
Krema için, çikolataları benmari usulu eritin, eriyen çikolata üzerine dolaptan çıkardığınız iki paket sıvı kremayı ekleyin.
Üzerine fındık kremasını da dolu dolu ekleyin ve hemen çırpın.
Kabarıp kıvam alınca çırpma işlemini bırakın. (yoksa rengi çok açılır)
Kestiğimiz pandispanyanın büyük olan kısmına krema bolca konur, üzerine bolca fıstıklı draje serpiştirilir.
Alt tabanı oluşan pastamızın üst kısmı ve kenarları krema ile sıvanır.
Üzerine küçük pandispanyanın alt tabanı konur bolca krema konulur ve bolca fıstıklı draje konulup üst taban kapatılır.
Kalan krema ile ikinci kat pastada sıvanır, dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
Ganaj yapımı, pasta dolapta dinlenirken bir kapa yarım paket sıvı krema konur kaynatmadan ısınınca ocaktan alınır, içine çikolata eklenir karıştırılır, çikolatanın erimesı sağlanır ve soğuması beklenir.
Ganaj soğurken, bir kapta benmari usulü çikolata eritilir ve yıkanıp kurutulmuş çilekler çikolataya bandırılarak yağlı kağıt üzerine kurumaya bırakılır.
Lezzet Yolculuğunun Sonuna Geldik :) 👩🍳 Afiyet Olsun
Tarif Defteri, Bol Çikolatalı İki Katlı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?, İki Katlı Kakolu Pasta, 2 katlı Çikolatalı Pasta tarifi, Yaş pasta tarifi: Pratik, Kolay Yaş Pasta Nasıl Yapılır, İki Katlı Doğumgünü Pastası,
Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete TravelGörüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar